ТЕХНИЧЕСКИ ПЛАСТМАСИ ОБЛИКОС-96 ЕООД

ТЕХНИЧЕСКИ ПЛАСТМАСИ ОБЛИКОС-96 ЕООД

ул. Професор Христо Вакарелски 13А, партер
София,
България
23.325916
42.6201277
UserLikes
Име: ТЕХНИЧЕСКИ ПЛАСТМАСИ ОБЛИКОС-96 ЕООД
Адрес: София, ул. Професор Христо Вакарелски 13А, партер
Телефони: text to imagetext to imagetext to imagetext to imagetext to imagetext to imagetext to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.oblicos.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Пластмаси и изделия за промишлени и битови нужди
Дейност:

Конструиране, разработване и внедряване в производството на различни машинни части и детайли от инженерни пластмаси

Ключови думи: пластмаси, инженерни пластмаси, напреднали пластмаси, обикновени пластмаси, полиуретан

За нас

Обликос 96 ЕООД се включва на българския пазар през 1991г. с основна цел приложение на конструкционните пластмаси в промишлеността. То се осъществява в различните й браншове (машиностроене, автомобилостроене, електрооборудване, асансьоростроене, хранително-вкусова, химическа, фармацевтична и хартиена индустрия и др.) чрез конструиране, разработване и внедряване в производството на различни машинни части и детайли от инженерни пластмаси.


Обликос 96 ЕООД довежда готовия продукт (части и детайли) до основния потребител по две направления:
- изработване на детайлите чрез леене под налягане от гранулатен тип пластмасов материал;
- изработване на детайлите от екструдирани и лети във вид на заготовки от пръти, тръби, плочи, листове инженерни пластмаси, използвайки традиционните методи на обработка на материалите: струговане, фрезоване, рязане, пробиване, шлайфане и др.


В първите години от своето развитие Обликос 96 ЕООД прилага пластмасовите детайли в промишлеността, изработени чрез леене под налягане, като произвежда хиляди бройки за своите потребители. Впоследствие, с развитието на приватизацията в България и с увеличаване на частния сектор, възниква необходимостта от изработване на минимален брой изделия от даден вид и с изискване за различни по тип и физико-механични показатели инженерни пластмаси.


Така от 1996 г. Обликос 96 ЕООД става официален представител за България на Ерта - Белгия - лидер в Европа по производство на инженерни пластмаси във вид на заготовки, впоследствие DSM - Холандия (Ерта - Белгия, Цестидур - Франция, Полипенко - САЩ) и от 2001 година на Quadrant EPP - Швейцария (Ерта - Белгия, Цестидур - Франция, Полипенко - САЩ и Сималит - Швейцария).


Обликос 96 ЕООД за първи път в България популяризира и представя огромното разнообразие от инженерни пластмаси във вид на заготовки. С апостолска упоритост Обликос 96 ЕООД увери многобройния персонал от техници, механици, машинни и минни инженери в големите предимства, включващи високата якост, дълготрайност, антифрикционност, резистентност към химически реагенти и много други ценни свойства на инженерните стандартни, специални и високопредставени пластмаси. Понастоящем Обликос 96 ЕООД работи и внедрява в производство различни изделия във фармацията, хранително-вкусовата промишленост, автомобилостроенето, рекламната индустрия, химическата промишленост, ядрената енергетика, строителството, електрооборудването, минното дело, асансьоростроенето и др.


Инженерните пластмасови продукти на Quadrant EPP намират приложение в производството, както на най-големите производители в страната, така и в стотици средни и малки производители. Огромното предимство в приложението на инженерните пластмаси Обликос 96 ЕООД дължи на дръзновения и много добре обучен работен персонал, част от него продължител на концепцията и идеите на Центъра по внедряване на пластмасите в машиностроенето - София от 70-те и 80-те години на миналия век.


Специалистите на Обликос 96 ЕООД консултират, съветват и помагат на своите клиенти в избора на конкретната инженерна пластмаса за изработване на даден детайл в зависимост от експлоатационните му условия. Обликос 96 ЕООД предоставя инженерните пластмасови продукти на Quadrant ЕРР на своите клиенти от складовите си наличности от различни по вид, марки и размери пластмасови заготовки. Бързата и навременна доставка се осъществява още и чрез неговите дистрибутори.





 

Открийте ни в Google+